woensdag 10 oktober 2012

Not so bad day

Vandaag was het zover. De laatste volle dag in deze prachtige stad. We stonden op en hebben eerst even een  duik in de pool gedaan. Daarna douchen en ontbijten. Na het ontbijt reden we eerst naar de Walmart waar we de laatste boodschappen hebben gedaan voor thuis. Daarna naar de Florida mall voor de laatste shopping mogelijkheden. Niets meer gekocht. Ik ben verzadigd en voldaan qua shopping en Kim ook dus gaan we lekker lunchen. De laatste Orange chicken  wellicht voor dit jaar en ik liet het me heerlijk smaken. Daarna nog even naar de Int. drive omdat Kim nog naar een golf winkel moest daar. Ook geslaagd en dan?

We kijken op onze horloge. 13.30 uur. Over een uurtje begint One Ocean. We springen in de auto en rijden naar Seaworld. De stoplichten durven zelfs niet op rood te springen als we aankomen racen eh rijden bedoel ik. We parkeren preferred, snelwandelen naar de bagagecheck, daarna kaartcontrole en hupsakee met gierende banden naar Shamu stadium. We puffen en zweten het was weer heerlijk heet in de zon maar we zetten door en we nestelen ons weer in het midden, iets verder naar boven nu. Ja het begint. Weet je wat erg is we hebben de show zo vaak gezien dat we de filmpjes letterlijk kunnen opdreunen qua tekst. En dat is toch wel erg. De show was weer top en we verkassen naar de underwater viewing waar we een training sessie mee maken in de Dine with Shamu pool. Makaio werd getraind. Hij moest op commando van de ene trainer naar de andere trainer zwemmen. Dat was zo mooi. Het is echt een peuter, zo snel afgeleid. Later hebben we een ijsje gegeten beneden bij het stadion. Daarna was het tijd voor toch wel echt de laatste show. De whales hadden niet zo veel zin en er ging weleens wat fout maar ach het blijven dieren. Deze show hebben we helemaal aan de zijkant gezien, had ook wel zijn charmes maar het liefst in het midden vooraan zodat je ze bijna kan aanraken.

DSC05019

DSC05015

DSC05020

DSC04967

DSC04928

DSC04824

DSC04815

DSC04820

Tilikum heb ik de hele tij niet gezien in de show pool wat ik erg jammer vind. Alleen van verre heb ik hem gezien.

DSC04869

En toen moesten we Seaworld verlaten. Voor de laatste keer in 2012. Beide in gedachten liepen we naar de auto. We besloten om wat te gaan eten bij T.G.I Friday. Heerlijk voorgerecht met Pork Dumpling en als hoofdgerecht een Black Angus Burger. Heerlijk dat rundvlees.

DSC05022

DSC05024

Het smaakte lekker.

Na het eten reden we naar Kissimmee bay en hebben afscheid genomen van Lisa en de vogels. Dat hadden we beloofd. Na een uurtje reden we naar huis en moesten de serieuze zaken beginnen. Koffers pakken, dat is allemaal gelukt. Straks lekker slapen en morgen, lekker ijs eten met de rest van de Orlando Lunatics en daarna richting huis. Weg van de whales maar op weg naar de eigen dieren. Ik heb gelukkig mijn eigen Mickey Mouse. Die naam had ze al toen we haar kregen, omdat ze klein is hebben ze haar die naam gegeven.

544564_10150724621838908_1447990716_n

Waarschijnlijk morgen geen blog maar die schrijf ik dan als ik thuis ben. En natuurlijk komen de conclusies ook nog.

Zoals beloofd hier nog even de foto’s van playtime met Trua

DSC_2649

DSC_2648

535720_10151895127851677_586669721_n

Dit was zo mooi. Prachtig gewoon.

Tot morgen of tot thuis

9 opmerkingen:

  1. Meiden! Wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Jullie hebben je nodige portie orca's weer gehad en kunnen er hopelijk weer een jaar tegen. Ik vond het erg leuk om van een afstand met jullie mee te genieten.
    Ik wens jullie alvast een hele goede soepele reis terug naar Nederland, maar geniet vooral nog even goed van de laatste uurtjes daar in het heerlijk Florida.

    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat het alweer voorbij is voor jullie maar jullie hebben een geweldige vakantie gehad. Ik vond het heerlijk om mee te kunnen lezen.
    Geniet nog van jullie laatste dagje daar en alvast een hele goede reis naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige geslaagde vakantie zo te lezen en zien!
    Natuurlijk is het jammer dat het er weer op zit, maar ik denk dat jullie je voldaan voelen en tevreden zijn.
    Volmaakt, die interac tie tussen Trua en jou, Hij gaf je een dikke pakkerd! Ontroerend....
    En een goeie reis terug... vergeet de stewards niet als jullie het weer koud hebben, wink.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldige tijd hebben jullie gehad, het plezier spatte van het blog. Een super plaatje van Trua en jou, zou ze voelen, zelfs door het glas, hoeveel je van orca's houdt?
    Goede reis en dank voor je superverslag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou de laatste dag is toch ook weer een topdag geworden. Jullie hebben een waanzinnige vakantie gehad en mooie foto's om op terug te kijken straks.
    Ik vond het erg leuk om met jullie mee te mogen lezen en wie weet volgend jaar.....
    Goede reis, enne.. trek wel een trui aan, want het is hier wel "iets" koeler;-)
    Tot de volgende reis?
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie hebben we werkelijk alles uit gehaald, wat een topvakantie.. enne straks nog ijs eten..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goede reis terug naar Nederland. Vast zullen jullie volgend jaar weer plannen hebben. Een jaar zonder orca's is duidelijk een verloren jaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En dat is het zo maar ineens weer voorbij, wat gaat het toch snel. Jammer hoor maar het is in ieder geval weer een topvakantie om op terug te kijken.
    In ieder geval goede reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige afsluitende dag nog, wat een top vakantie is het weer geweest ! Inmiddels zijn jullie alweer lekker thuis, dus we wachten nog op de afsluitende blog !

    BeantwoordenVerwijderen