woensdag 19 september 2012

Jambo

Ja de titel heeft alles te maken met de dag die we hebben beleefd. Na een wat onrustige nacht werden we op 7 uur gewekt door de wekker. Kim was jarig dus ff gefeliciteerd. Een lekker ontbijtje klaargemaakt met toast, jam, pindakaas, verse ananas en yoghurt. Daarna in de auto gestapt en op weg naar Animal Kingdom. We stonden vrij vooraan  op de parkeerplaats en binnen no time waren we binnen. We moesten naar Tusker House lopen en daar werden we opgewacht door medewerkers. We begonnen de dag namelijk met een tour genaamd Wild Africa  Trek. We werden gewogen(en dat viel mee heb zelfs al kleinere maat broeken gekocht), en toen werden we in een harnas gehesen. We moesten een training afleggen en als dat goed ging dan mochten we door.

017

018

Dat lukte allemaal en de tour ging van start. We liepen richting Pangani Trail  en onderweg kregen we div. jaloerse blikken toegeworpen van de andere gasten. Halverwege de trail gingen we achter de schermen en kwamen we uit bij de nijlpaarden. We werden aan een veiligheids stang gehaakt en zo konden we dichtbij de nijlpaarden komen. Twee mannetjes zwemmen in 1 vijver. De grootste heet Nacho, de kleinere heet Hans. Tjonge wat is dit mooi om deze beesten van zo dichtbij te zien.

039

036

042

Na een korte sessie gingen we op weg naar het echte werk. We gingen over touwbruggen die ongeveer 5 meter boven de grond waren gebouwd. Deze bruggen lagen over dierenverblijven zoals nijlpaarden en krokodillen. Wat een mooie belevenis was dat. En denk niet dat het eenvoudige bruggen waren, nee div. tredes ontbraken dus je moest goed kijken waar je liep.

045

046

Na bruggen kwamen we up and close bij de kroko’s. Alle krokodillen in Animal Kingdom zijn mannetjes. Leuk om te weten is het niet?

054

056

Gelukkig konden de harnassen daarna uit. In een privé jeep gingen we de savanne op. We bleven overal langer staan dan tijdens de gewone safari rit. Heel veel giraffes hebben we  gezien, olifanten waren er ook. De neushoorns liepen er ook met de kleine van 5 maanden oud. De cheetahs waren eigenlijk actief en eindelijk hebben we goede foto’s van de Disney Cheetah’s.

073

096

102

113

111

123

134

130

Daarna reden we naar de privé boma midden op de Savanne waar we een prima lunch hadden. Div. lekkernijen werden ons geserveerd in een tinnen emmer. Er waren speciale vijg gerechten, yoghurt met muesli, briestukjes, fruitsalade, heerlijke vleeswaren en lekkere broodjes. Er was zelfs een eetbare bloem. Die was lekker maar wel bijzonder. Er werd een bijzondere lekkere juice erbij geserveerd.

114

116

We maakten de safari af en uiteindelijk kwamen we weer terug in animal kingdom.Voor degene die ooit nog eens gaan: DEZE TOUR IS EEN AANRADER.

Via de winkels liepen we terug naar de uitgang want we waren zeer bezweet en besloten voor een dip in de pool. Heerlijk afgekoeld werden we getrakteerd op een regenbui dat later overging in een onweersbui.

137

Onderweg naar Magic Kingdom werden we overvallen door een stortbui. Het weerlichtte en het hoosde. We konden niets zien maar uiteindelijk doemde Magic Kingdom op.

141

We reden door naar de eerste parkeerplaats waar we een poosje moesten wachten voordat het wat droger werd. We stonden zo dichtbij dat we naar de monorail konden lopen. Boven in het monorail station kwam er opeens een flits en knal, dat was behoorlijk dichtbij dus. Binnenin Magic kingdom liepen we via de winkeltjes naar Adventureland . Het was tijd voor een heerlijke Pineapple float.

143

We hebben verder een rondje gemaakt. We zijn begonnen in de Hall of presidents . In al die jaren dat we hier komen, hebben we dat nog nooit gedaan. Nou het is niet onze favoriete attractie.

Haunted Mansion hebben we gedaan en we zijn toen doorgelopen naar het nieuwe gedeelte.

157

Het nieuwe Fantasyland heet dat en ze zijn nog druk bezig aan het bouwen. Maar de eerste dingen kun je al zien of is al geopend.

182

167

Een ritje in Winnie de Pooh hebben we ook ff gedaan om alvast in de sfeer te komen voor vanavond.Na een rit in Buzz lightyear gingen we op weg naar de Crystal palace waar we gingen eten. Een heerlijk buffet met de lekkerste dingen. En Pooh en zijn vrienden kwamen ook nog langs.

192

197

196

198

Heerlijk relaxed hebben we gegeten en nadat Kim nog een cupcake kreeg konden we weer gaan. We hebben nog heerlijk in de winkels gestruind en onderweg nog een foto gemaakt met Mickey en Minnie.

220

De boot naar huis genomen en heerlijk gerelaxed. Morgen staat Hollywood Studios op het programma.

Maar deze dag is een dag om nooit te vergeten.

Tot morgen

12 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige foto s en verslag, wat een dag met gouden randje he,..hoe kan je daar nog overheen????? Ik blijf meelezen. Heerlijk ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gave dag zeg! En mooi pics. Volgende keer animal kingdom wil ik deze tour ook doen. Echt tof.
    Nou een fijn dag en have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo dan dat is echt een top dag zeg, prachtge foto's en heerlijk verslag !!
    Julie het meer dan TOP!!

    Heel veel plezier in de Hollywood Studios!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie tour, dat is inderdaad een aanrader zo te lezen, lijkt me ook heel leuk voor de kids!!
    Prachtige foto's heb je kunnen maken en het eten ziet er prima uit.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Saskia,

      Beankt dat je meeleest. Helaas zijn kinderen niet toegestaan op deze tour. De stappen op de brug zijn ook te veel uit elkaar.

      Verwijderen
  5. Wat een leuke tour en mooie foto's zeg, weer een dag om nooit meer te vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo zeg jullie waren dichtbij de dieren. Wat een geweldige foto's en leuk verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke tour lijkt me dat, na Keys To The Kingdom (MK), en de Undiscovered Future World Tour (EP) lijkt deze mij ook erg leuk, ik had al een folder meegenomen van alle tours in het WDW.
    Zo te zien weer een leuke dag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo zak ik ook wel mijn verjaardag willen vieren

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie foto's weer en in ieder geval ook weer een topdag.
    Het eten ziet er ook goed uit zeg, je zou er bijna trek van krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldig, wat een super ervaring !!! Wij zagen afgelopen zomer inderdaad mensen op de Savannah, heel bijzonder !

    BeantwoordenVerwijderen