donderdag 27 september 2012

Winter

Zo wat een lange dag hebben we gemaakt zeg. We waren pas om middernacht thuis. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Vanmorgen iets langer geslapen wat lekker was. Na een heerlijk ontbijtje met Cuban bread, yoghurt, vers fruit en koffie gingen we op weg om onze Amerikaanse vriendin Lisa op te halen die helemaal aan de andere kant van Kissimmee woont. Ongeveer 50 minuten rijden. We gingen eerst nog even mee naar binnen om goedendag te zeggen tegen  haar man Bob en de natuurlijk de kaketoes en de papegaaien. Heerlijk om Siena weer te zien.

Daarna stapten we in de auto en reden richting Clearwater Beach. Onderweg stopten nog even bij de Starbucks en we reden snel verder. We gingen eerst in Tampa een vriendin van Lisa ophalen die in het Clearwater Aquarium werkt als vrijwilligster. Carol nam ons via achterweggetjes bij Clearwater aquarium. Het aquarium heeft nu twee gedeelten. Tussen de beide gebouwen kun je gebruik maken van een trolleybus of de boot wat allemaal bij de entreeprijs inzit. We waren heel erg benieuwd naar Winter de dolfijn. Deze dolfijn is heel bijzonder want ze heeft geen staart. En er is een prachtige film over haar gemaakt genaamd Dolphin Tale. Een zakdoeken film maar wel heel bijzonder. Winter speelt mee in deze film en de film is opgenomen in het aquarium. Het nieuwe gedeelte heeft allemaal te maken met de film. Er staan allerlei attributen uit de film, en er is een hurricane experience wat heel leuk gedaan is. Wie de film nog niet heeft gezien, dit is echt een aanrader. In Amerika is het een enorme hit geweest en het aquarium is ontzettend druk nu wat natuurlijk goed is want het is een opvang aquarium wat natuurlijk heel veel geld kost.

een klein stukje uit de film.

Carol heeft ons rondgeleid en omdat ze vrijwilligster is kregen we gratis entree. We keken eerst in het nieuwe gedeelte rond. Prachtig gemaakt met een heleboel dingen uit de film. Daarnaast bevat het ook een grote giftshop.

De boottocht was heerlijk om te doen en duurde ongeveer 10 minuten.

DSC01755

DSC01757

DSC01758

We gingen het aquarium binnen en al gauw zagen we Winter, Panama, Nicholas en Hope. 4 dolfijnen die niet meer vrij kunnen omdat ze als baby zijn gevonden op het strand en ze hebben hun moeder nodig om te leren een dolfijn te zijn. Deze beesten zijn nu afhankelijk van mensen.

DSC01765

DSC01777

DSC01783

Ook zagen we Rufus de grote pelikaan uit de film.

DSC01778

DSC01772

Na een hele middag te hebben rondgeslenterd en te hebben gekeken gingen we met de trolley terug naar downtown Clearwater. We namen afscheid van Carol en na een tijdje verlieten we de exhibit en reden terug naar Orlando. Het verkeer rondom Tampa was behoorlijk druk en het duurde even voordat we het gebied uit waren.

DSC01790

Onderweg hebben we lekker gegeten bij de Cracker Barrel,  dezelfde als gisteravond en dit keer had ik een lekkere steak. Het was weer heerlijk.

We reden verder naar Orlando en brachten Lisa terug naar huis. Daar hebben we wat gedronken en met de vogels gespeeld. Maar die waren narrig want die wilden eerst eten. Maar we hebben wel gelachen om ze.

Rond middernacht waren we weer thuis waar we nog even tv hebben gekeken. Morgen doen we het rustig aan en gaan waarschijnlijk even naar Winterhaven naar The Grove en Disney warehouse.

Tot morgen maar weer…

6 opmerkingen:

  1. Wat een filmsterren op deze bijzondere dag. Mooi om mee te maken, maar nu maar eens een dagje relaxen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke dag weer,veel gezien en gedaan, gezellig bijgekletst met vrienden.
    Kan me voorstellen dat je een beetje moe was.
    Morgen misschien een lekkere relax dag plannen;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit staat nog steeds op onze ' to do list ' moet een pracht ervaring zijn !!!
    Jullie hebben in ieder geval weer genoten, en leuk dat jullie Lisa hebben meegenomen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig om zo allemaal mee te maken! Jullie hebben veel gezien en gedaan en dat geeft zeker weer een voldane gevoel, he?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldige manier om daar binnen te mogen kijken ! Heel bijzonder

    BeantwoordenVerwijderen